We use cookies to make your experience better. To comply with the new e-Privacy directive, we need to ask for your consent to set the cookies. Learn more.
Meditatie
- Kit de meditație Lotuscrafts #2
La nivelul 488,23 Lei Pret obisnuit 610,30 Lei
- Perna de meditatie MandukaLa nivelul 340,23 Lei Pret obisnuit 378,01 Lei
- Susține Yoga Design LabLa nivelul 267,73 Lei Pret obisnuit 314,97 Lei
- Patura MohairLa nivelul 676,49 Lei Pret obisnuit 751,65 Lei
- Peshtemal Vadi, prosop peshtemal, prosop turcesc (180 x 100 cm)La nivelul 77,40 Lei Pret obisnuit 96,74 Lei
- Peshtemal Naturel, prosop Peshtemal, prosop turcesc (180 x 100 cm)La nivelul 91,89 Lei Pret obisnuit 96,74 Lei
- Prosop turcesc, patura Peshtemal Vintage 100 x 180 cmLa nivelul 77,40 Lei Pret obisnuit 96,74 Lei
- Lemn sacru, Palo Santo, Tamano, 2 bastoane mariLa nivelul 52,17 LeiEpuizat
Ce este meditatia?
Meditatia astazi include diverse tehnici pentru calmarea, relaxarea, restabilirea energiei vitale (chi, chi, prana...), echilibrarea spiritului si mintii si dezvoltarea compasiunii, a iubirii si a atentiei.
A medita nu inseamna ca devenim o persoana diferita, o persoana noua sau chiar o persoana mai buna.
Este o practica de constientizare si de a obtine o perspectiva obiectiva asupra propriei persoane si asupra lumii. in meditatie, invatam sa observam gandurile sau sentimentele fara a judeca. Dorim sa ne ascultam mai bine vocea interioara si intuitia, cu scopul de a ne explora si intelege mai bine pe noi insine.
Meditatia aduce multe efecte asupra sanatatii (psihice, neurologice si cardiovasculare) si alte efecte. Are un efect pozitiv asupra reducerii stresului, anxietatii, depresiei si durerii si aduce mai multa pace, vigilenta, imbunatateste imaginea de sine si starea de bine.
Tipuri de meditatie
in lumea occidentala, tehnicile sunt impartite in 2 tipuri si anume:
- meditatie concentrata – directionarea atentiei catre un obiect ales, respiratie, vizualizare sau cuvinte, mantre, folosirea colier Mala ;
- meditatia mindfulness – observarea „calatoriei” gandurilor, sentimentelor, emotiilor, dispozitiei... din punctul de vedere al unui observator extern, fara implicarea activa a mintii.
Cum si unde practicam meditatia?
Am putea spune ca meditatia poate fi practicata oricand si oriunde, indiferent de situatie, pozitie, mediu.
Scopul meditatiei este de a folosi pacea si constientizarea pe care dorim sa le atingem prin practicarea meditatiei. o transferam la provocarile de zi cu zi.
Practica nu trebuie sa serveasca drept o „scapare” din viata, ci ar trebui sa faca parte din viata. Sa incepem treptat, cu pasi mici. Daca suntem incepatori, are sens sa incepem in grup, cu meditatie ghidata, deoarece ne va ajuta sa cultivam perseverenta.
Spatiul in care meditam ar trebui sa fie placut, confortabil si linistit. Poti crea un colt Zen in casa ta, poate fi un colt in natura, un studio,... oriunde te simti in siguranta si relaxat.
Meditatie statica sau dinamica?
Putem alege intre o forma statica sau dinamica de meditatie. in formele statice de meditatie, corpul nostru este in repaus, se desfasoara de cele mai multe ori in pozitie sezand pe podea cu ajutorul ajutoarelor de meditatie pentru sedere ( zafu, bolster, patrat), pe un scaun sau in pozitie culcat - de ex. pe covorase de yoga.
in timpul formei statice de meditatie, asigurati-va ca suntem imbracati in haine confortabile si calduroase si acoperiti cu o patura .
Forma dinamica de meditatie implica miscarea blanda si blanda a corpului - de ex. mers meditativ, qigong, incorporarea de asane, tehnici de respiratie mai avansate.