We use cookies to make your experience better. To comply with the new e-Privacy directive, we need to ask for your consent to set the cookies. Learn more.
Opinel
- Cuțit de buzunar Opinel Oțel inoxidabilLa nivelul 51,50 Lei Pret obisnuit 57,22 Lei
- Set Le Petit Chef OpinelLa nivelul 174,58 Lei Pret obisnuit 193,97 Lei
- Set Opinel Le Petit Chef: cuțit și protecție pentru degeteLa nivelul 131,32 Lei Pret obisnuit 138,21 Lei
- Cojitorul de cartofi, mere...La nivelul 39,04 Lei Pret obisnuit 55,76 Lei
- DIY – Do it yourself! Opinel cutit de buzunarLa nivelul 101,01 Lei Pret obisnuit 118,80 Lei
- Outdoor cuțit de buzunar OpinelLa nivelul 120,02 Lei Pret obisnuit 133,36 Lei
Cutite de buzunar Opinel
Sunt cutite franceze populare, care sunt adesea folosite pentru activitati in aer liber, cum ar fi campare, drumetii, pescuit sau pentru uz casnic de zi cu zi. Cutitele Opinel sunt cunoscute pentru simplitatea si functionalitatea lor si pentru designul elegant si clasic.
Cutitele Opinel sunt fabricate din otel de calitate, ceea ce asigura ascutitul cutitului de lunga durata si rezistenta la coroziune. Lama cutitului se deschide si se inchide cu usurinta cu ajutorul unei catarame caracteristice situata pe manerul cutitului. Manerul este realizat din lemn de fag, ceea ce asigura o prindere confortabila si sigura.
Cutitele Opinel sunt disponibile in diferite dimensiuni, de la cutite mici care se potrivesc cu usurinta in buzunar pana la cutite mai mari, potrivite pentru camping si alte activitati in aer liber. Unele modele au caracteristici suplimentare, cum ar fi o lama zimtata pentru taierea mai usoara a materialelor fibroase sau un deschizator de sticle.
Cutitele Opinel sunt cutite practice si de incredere, care sunt populare printre iubitorii de natura, precum si pentru oricine cauta un cutit de calitate pentru utilizarea de zi cu zi.
Cutite Opinel - simple, robuste, de incredere
Povestea lui Opinel dateaza din 1800. Victor-Amédée Opinel a fost vanzator ambulant. in timp ce calatorea prin tara, a invatat sa falseasca cuie. Asa ca a deschis o fierarie in Gevoudaz, un catun din Albiez-le-Vieux, langa Saint-Jean-de-Maurienne. Ulterior, fiul sau Daniel a lucrat alaturi de el si mai tarziu a preluat atelierul. Daniel a devenit un producator de forje extrem de cunoscut. Fermierii de aproape si de departe il tineau cu mare stima si cumparau de la el seceri, coase si produse similare.
in 1872, s-a nascut Joseph Opinel, fiul cel mare al lui Daniel Opinel. Cand a implinit 18 ani in 1890, lucra deja in atelierul familiei. Joseph avea o pasiune extraordinara pentru inovatie, tehnologii noi. La inceput, si-a facut propriul aparat de fotografiat si a trimis un fotograf local la nunti si evenimente. si-a petrecut timpul perfectionand designul si facand un mic cutit de buzunar: S-a nascut Opinel!
Joseph Opinel a avut ideea de a-si face cutitul in diferite dimensiuni, care sa fie potrivite pentru diferite dimensiuni ale mainilor sau pentru diferite sarcini. Asa ca in 1897 a dezvoltat 12 marimi diferite, numerotate de la 1 la 12. Cel mai mic cutit, numit nr. 1, a inclus un inel pentru a putea fi atasat la un lant de ceas de buzunar. Productia sa, precum si productia nr. 11, a fost intrerupta in 1935. dar celelalte dimensiuni au ramas.
Astazi, cel mai mic Opinel nr. 2 cu o lungime a lamei de 3,5 cm. Cel mai mare cutit este nr. 13, cu lungimea lamei de 22 cm.
Cererea a crescut si forja tatalui meu a fost curand prea mica. Asa ca in 1901 si-a construit prima fabrica. Era o fabrica foarte moderna pentru acele vremuri. A fost primul din sat care a luat curent!
Pana in 1915, au avut loc cativa pasi importanti. De exemplu Opinel si-a primit logo-ul, asa cum este astazi. Dar in 1915, in timpul razboiului, Joseph si-a dat seama ca nu si-ar putea extinde afacerea daca ar ramane in satul sau Gevoudaz. Asa ca a facut putina cercetare si a decis sa se mute la Chambéry. in principal din cauza logisticii, deoarece acolo era o cale ferata si reteaua de drumuri era mult mai dezvoltata. Asa ca au mutat productia. Au folosit catari si boi pentru a se muta la Saint-Jean-de-Maurienne si de acolo cu trenul. Iar in 1917 a inceput marea dezvoltare comerciala a Opinelului.
inca din 1926, le-a avut loc un mare accident. Fabrica a fost complet incendiata. Cuptorul de incalzire a atelierelor, care functiona cu aschiile de deseuri generate in productie, a provocat un mare incendiu. Dar familia Opinel nu a cedat. A construit o noua fabrica moderna pe acelasi loc.
Fabrica a functionat pana in 2014. Apoi a fost mutata la doar cativa kilometri distanta, unde era mai mult spatiu disponibil. Cladirile Opinel de pe bulevardul Henry Bordeaux 508 din Chambéry acopera acum o suprafata de 5.000 m².
stiati?
Cutitul Opinel este un obiect popular de zi cu zi care a cucerit generatii de utilizatori prin estetica si functionalitate. A ramas neschimbata de mai bine de un secol! Cu un design care este unul dintre cele mai de succes din toate timpurile. Drept urmare, Opinel a fost recunoscut de Muzeul Victoria si Albert in 1985 drept unul dintre cele mai bine proiectate 100 de obiecte din lume, alaturi de Porsche 911 si de ceasul Rolex.
in 2006, in minunata colectie din trei parti „Phaidon Design Classics”, un juriu format din designeri internationali a recunoscut cutitul de buzunar Opinel drept unul dintre cele 999 de modele cele mai de succes din toate timpurile.
in 2010, pentru a sarbatori 150 de ani de la incorporarea regiunii Savoia in Franta, Opinel a publicat cartea de bucate „La cuisine à l'Opinel” (Gatitul cu Opinel). Aceasta este o adevarata calatorie in regiunea Opinel, cu portrete si retete ale a 25 de bucatari cu stele Michelin din provinciile Savoie, Haute-Savoie, Piemont si regiunea Nisa, inclusiv anecdote interesante despre istoria gastronomiei Savoiei, scrise de Annie Victor si ilustrat cu fotografii de Anthony Cottarel. Cartea a castigat premiul I la Gourmand World Cookbook Awards 2009 la categoria Cea mai buna carte corporativa din Franta.
Cum sa ascuti un cutit
Lamele Opinel sunt cunoscute pentru puterea lor de taiere exceptionala. Pentru a proteja aceasta calitate de taiere, este important sa ascuti regulat lama atunci cand este tocita. si pentru a preveni deteriorarea prematura a lamei.
Taiati alimente cu cutitul OPINEL
Pentru a pastra si proteja calitatea lamei dvs., taierea pe suprafete dure (sticla, marmura, ceramica etc.) nu este recomandata. Utilizati suprafete mai moi pentru taiere, cum ar fi o placa de taiat din lemn sau plastic.
Ce sa faceti in cazul petelor de oxidare (rugina/coroziune) pe paletele de carbon?
stergeti lama cu spatele unui burete de spalat vase, apoi spalati lama cu un burete umed, cald si detergent. stergeti lama cu o carpa de bucatarie uscata si moale. La final, ungeti lama cu ulei de gatit. Va recomandam sa depozitati cutitul Opinel intr-un mediu uscat, cu lama inchisa.